Projekt som är på gång!

 

Oktober-April: 

Perioden har varit lika hektisk som hela 2019 har varit! Massor med utmaningar är skickade till nöjda kunder över hela landet. Bland annat har i skickat ett vakuumverktyg för att lyfta klingor vid slip. Sista i raden av totalt 5st! Vi har även haft ett stort jobb till Xylem för att fixera pumpar vid transport. Många kunder vill vara anonyma som vi respekterar fullt ut. Så därför kan vi inte visa något av dessa projekten. Vi har mycket på gång som vi visar framöver.                                                                                                  Nedan syns några av skickade lösningar:

Kraglyft
Vakuum slip
Pumpfixering


April-September:

 

Perioden har varit hektisk med en otroligt massa spännande projekt. Bland annat fortsätter projektet med att lyfta klingor. Vi har levererat 2st under denna period.

Vi har sålt ett antal utav vårt enkla verktyg för att lyfta pall. Hör gärna av er om denna smarta lösning som sparar ryggen! Se bild nedan.

Vi har även utfört ett antal förstudier där vi har hjälpt kunder med förslag för framtida projekt.

Hösten ser spännande ut med olika nivåer på verktyg, som enkla smideslösningar och avancerade vakuumverktyg.

Nedan syns några av skickade verktyg:

Lyft av axelpaketLyft av axelpaket
Lyft av klinga med sidojustering
Lyft av EUR-pallJanuari-Mars:

År 2018 har på alla sätt varit ett otroligt år då vi har slagit rekord i antal verktyg!     2019 har börjat med att vi har flera intressanta projekt på väg in och finns det behov av verktyg/fixturer/hjälpmedel så är det bara att höra av sig till oss så ska vi göra allt för att hjälpa till.

Året avslutades med att vi skickade vi några intressanta projekt. Bland annat att lyfta en svetsdetalj och en fixtur för att rotera axelpaket. Bilder på dessa syns nedan:

Lyft av svetsdetalj
Snurrfixtur till axelpaket

Oktober-December:

Efter en lugn start efter semestern så har det trillat in en hel del intressanta projekt som vi har skickat till ett antal nöjda kunder.

Bland annat lyft av fäste, truckhjälpmedel till Södra, lyft av specialpall, lyft av kagge i rostfritt och lyft av klinga. Vi har även gjort ett par förstudier där kunden vill vara anonym. Vi har en hel del intressanta projekt som är på gång som vi kommer att visa längre fram. Nedan visas en del av vad vi har skickat under perioden:

Lyftverktyg till fäste

 

Truckhjälpmedel
Vakuumverktyg för lyft av klinga

Juli-Sebtember:

Det har varit en hel del avslut under perioden med bland annat ett par projekt till Xylem som syns nedan. Vända pumphjul och lyft av plåtpaket. Vi har även avslutat ett stort projekt där kunden vill vara anonym. Ett par verktyg till Faiveley har det även blivit. Ett av dom syns nedan. Vi har fått in ett par intressanta projekt som det kommer information kring. Vi har semesterstängt fram till v32. Men vi kollar mail och svarar alltid i telefon. Trevlig sommar!

Pneumatiskt lyftverktyg till plåtpaket

Maj-Juli:

Vi har mycket verktyg som är nära slutmontering och det kommer bilder på dessa framöver. Nedan syns ett par verktyg som är levererade till kund. Det är lyft av bromsdetalj där kunden är Faiveley och lyft av mursten där vår kund är Certex.

Februari-April:

Perioden har varit hektisk med en hel del utleveranser till kunder ute i Sverige. trycket på förfrågningarna är fortsatt hög därför är våra ledtider lite längre än normalt. Vi har en hel del orders inne som det kommer bilder på, framöver.

Nedan syns några exempel på verktyg. Handlar bland annat om att lyfta korgar, EUR-pall, större pall,frässtål och ett pneumatiskt verktyg för att lyfta träreglar.

December-Januari:

Avslutningen på året har varit hektisk med mycket förfrågningar och ett antal orders har gått ifrån Emmaboda. Några kunder vill vara anonyma därför visar vi inga bilder utav dessa verktygen.Bilder på några skickade verktyg visas nedan:

 

September-December:

Under perioden har vi skickat en stor order där kunden vill vara anonym. Till Ymer har vi skickat ett verktyg för att lyfta kylare och till Xylem har vi levererat ett verktyg för att lyfta engångspallar. Vi har ett antal orders till bland annat Tarkett, Xylem, Airtec, ......, ...... Bilder på dessa verktyg kommer framöver. Efterfrågan på förslag är fortfarande stor. Nedan visas bilder på lyft av kylare och pall.

 

 

 

 

 

Juni-Augusti: 

Vi har semesterstängt under v28-v31 men nås alltid på mail och telefon. Fortsatt hårt tryck på förfrågningar för olika lyft och hanteringsutrustningar. Och under perioden Maj-Juni har vi fått ut en hel del. Nedan syns några bilder på några lyftverktyg och en snurrfixtur.

 

 

Februari-Maj:

Under perioden har vi gjort ett par utvecklingsprojekt som har dragit mycket resurser. Kunderna vill vara anonyma. Vi har fortfarande orders inne till Volvo som har gått via Tools i Kristianstad. Till Xylem har vi utvecklat en monteringsfixtur som är order på. Ymer har beställt ett verktyg för att lyfta kylare. Till Faiveley har vi gjort upphäng till ett befintligt skensystem. Till Certex har vi levererat ett lyftok för att lyfta rullar. Via Certex har vi även levererat verktygen till hantering hos en skåpsbyggare för lastbilar.

Januari:

Under Januari har vi fått repet-orders på lyft av lucka och lyft av Z-lift genom Certex. Ifrån Volvo Cars har vi fått order på en fixtur som skall användas för kontroll av svetsar i en detalj. En order för att lyfta detaljen med tillhörande vikarmskran är på gång. Orders i från Volvo har gått via Tools i Kristianstad. När det gäller förfrågningar håller vi på med ett antal spännande projekt som vi återkommer till.

Vi har levererat 2st verktyg för att lyfta glasfiberrör och denna order kom via Certex.

Ovan syns verktyget för att lyfta rör.

December:

I november och december har vi skickat ut 2st verktyg för att hantera dörrar hos en dörrtillverkare, som är en order via Gigant. Axipto i Nybro levererades ett verktyg för att hantera plåtar och ordern kom via Tools i Kalmar. Skandia Elevator i Vara har fått sina 10st verktyg. Ordern gick via Certex. Till Faiveley i Landskrona har vi skickat ett magnetverktyg för att lyfta detaljer. En order via Certex på att lyfta ett rör är på gång. Vi har fått in ett antal intressanta förfrågningar som det kommer mer information kring.

 

 

 

 

ovan syns skickade verktyg under slutet av november och december.

November: 

Under Oktober har vi fått in ett antal orders som 10st verktyg till Skandia Elevator via Certex. Till Faiveley i Landskrona ska vi göra 3st olika verktyg till deras produktion. Faiveley är en direktkund till oss. Via TOOLS i Kalmar har vi fått en order till Axipto i Nybro för att lyfta och snurra plåtar. Orders som har gått till kund är lyft av pallkrage, lyft av Z-lift, lyft av vevstake till Tetra pack och 5st verktyg till Nordic paper. Orders som har gått via Certex. Trycket på förfrågningar har varit lite mer humant men det har resulterat i många orders som medfört att vi har ett utfall på runt 80%.

 

 

Ovan visas bilder på verktygen till vevstake, lyfta Z-lift, ett av verktygen till Nordic paper och lyft av pallkrage.

September-Oktober:

Under september har vi levererat prototypverktyget och verktyget för att lyfta emballage hos Tetra Pack. Orders som kommit in via Certex.  Lyft av trådrulle har skickats till Volvo Powertrain där vi fick ordern via Gigant. Order på att lyfta vevstakar hos Tetra Pack och lyfta en Z-lift hos en på-byggare till lastbilar har kommit in via Certex. Ett stort projekt för att hantera ytterdörrar har kommit in via Gigant. Mer om detta längre fram. Trycket på förfrågningar är stort och handlar om allt möjligt som tält och vikter. Under Oktober har vi en del större projekt på gång där prototyper är ute hos kund för test och utvärdering.

 

 

 

 

Ovan visas bilder på verktygen för att lyfta emballage, prototypverktyget och lyft av trådrulle..

Augusti:

Under semestern har det kommit in ett par intressanta orders. Lyft av pappersrullar till Nordic paper och en stor utvecklingsorder till en svensk koncern som kan leda till framtida order, dessa orders är via Certex. Har redan börjat komma in förfrågningar på nya lyftproblem.

Juli:

Under månadens första dagar har vi skickat iväg Lyft av V-balkar till Volvo i Olofström och verktyget till Zoega. Vi har fått en order till Volvo Powertrain för att lyfta trådrullar. Det är ett antal intressanta orders på väg in.Vi har semester under v28-v31 men nås alltid på 070-5982601. Nedan syns verktyget som ska lyfta vindrute-balkar på Volvo.

 

Juni:

Vi har fått ett par orders via Certex till Tetra pack och Sandvik. Tetra pack skall ha ett verktyg för att lyfta träemballage och Sandvik är i behov av en lyftsax till gjutämnen. Via Gigant har vi fått en order på ett verktyg till Zoega i Helsingborg för att underlätta ett internt verktygsbyte. Verktyget skall sitta på en hanteringsvagn i från Hallins. Trycket på förfrågningar är högt, med ett antal stora projekt som förhoppningsvis resulterar i orders.

Maj:

Fortsatt bra tryck med förfrågningar där vi har lämnat snabba och bra svar. Vi har fått in ett par stora orders där slutkunderna är Volvo cars i Olofström och Gigant produktion i Västervik. Ordrarna har kommit ifrån Gigant AB.

Mars-Maj:

Lyftmästeriet AB har skrivit ett samarbetsavtal Med Svenska Certex AB som innebär att vi skall serva Certex-säljarna med förfrågningar gällande specialverktyg till svenska marknaden. Avtalet förhindrar inte att andra kunder kan anlita oss för att lösa just sina lyftproblem. I övrigt så är antalet förfrågningar som kommer till oss fortsatt högt.

Jan-Feb:

 Vi samordnar hemsida och adresser från Franzéns teknik till Lyftmästeriet AB. Detta kommer succesivt genomföras under perioden Jan-Feb.

Nov-Dec:

Under november har vi fått iväg ett antal orders. Bland annat ett verktyg för att lyfta baklucka åt en skåpsbyggare till lastbilar.

Vi har plockat fram ett sortiment utav verktyg som skall underlätta hantering av pallkrage och lastpall. Detta är ute hos ett testföretag för utvärdering och vi återkommer med resultatet utav denna utvärdering i början av 2016. Är ni redan nu intresserade så är det bara att kontakta oss för information. För kontakt se flik "kontakta oss".

Sep-okt:

Nu har vi stapplat igång med nyrenoverade lokaler:


Ovan syns de nyrenoverade kontorsutrymmena.

Verkstaden håller på att sättas igång med en installation av en 500kg-kran som ska klara det som vi inriktar oss på, nämligen laster upp till 250kg.

Annars är orderläget högt och mycket förfrågningar.

Skickade en stor order till ett Natoland för att torka fallskärmar. Tyvärr så kan vi inte tala om vem eller vart


April/Maj:

Vi ligger lite efter med uppdateringen utav hemsidan men för närvarande händer det mycket hos Franzéns Teknik. Vi har köpt egna lokaler som rymmer kontor och monteringsytor. En komplett presentation utav allt som händer kommer framöver.

Vi har bildat om till aktiebolag som går under namnet: Lyftmästeriet AB men vi skyltar med Franzéns Teknik

När det gäller orderläget så är det fortfarande högt med idel leveranser utav fina lösningar till industrin där följande har levererats eller skall levereras:

Skandia Elevator: 5st olika verktyg med ett totalantal på 13st individer har levererats och skall köras igång med hjälp av en genomgång på plats i Vara.

Finja Betong: Ett speciellt fönsterlyft har levererats och är i full produktion.

Ett antal verktyg är på väg in som det kommer mer information om längre fram.

Mars:

Mycket är på gång och vi hinner inte att uppdatera hemsidan som vi vill!

Orderläget är fortfarande högt men vi hinner alltid med nya förfrågningar.

I början av April kommer det nyheter, stora nyheter, så håll ut!

Januari och Februari:

Efter en lugn början på året så är det fullt upp med ett antal orders som är på väg in. Affärerna är ihop med partnern Gigant Arbetsplats.

Finja betong i Hässleholm:

Finja behöver ett specialverktyg för att lyfta in fönster i väggelement.

Under Februari skall 4st verktyg godkännas och levereras, allt enligt plan.

Skandia Elevator i Vara:

Elevator behöver se över sina befintliga verktyg och Franzéns har levererat nya förslag som skall bli verklighet inom kort.

Volvo cars i Olofström:

Till Volvos kontrollavdelning har Franzéns konstruerat en mätfixtur för att kontrollmäta plåtar

November och December:

Under november har det varit fullt upp med förfrågningar som har resulterat i en mängd orders:

Finja betong i Hässleholm:

Ett antal lyftverktyg till en ny lina där man gjuter fundament. 2st "enklare" smidesverktyg och 2st vakuumverktyg. Har även en förfrågan på ett fönsterlyft som är av stort intresse. Affären är förmedlad via Gigant Arbetsplats. Bilder på dessa verktyg kommer framöver.

Gigant Arbetsplats:

Har lagt en förfrågan på ett stort antal lyftverktyg till Grytskorgen. Närmare 40st! En uppdaterad version på den som finns på bild nedan är på gång.

Allmänt så har det varit ett stort tryck på förfrågningar som vi hoppas leder till orders. Är ni också i behov av lyftverktyg? Prova att skicka en förfrågan och få ett förslag på just ert lyftproblem. Tror att ni blir nöjda med förslaget och som sagt " ingenting är omöjligt"!

Oktober: 

Volvo cars i Olofström:

Till Volvo cars i Olofström skall vi göra ett verktyg till den nya XC-90. Verktyget skall lyfta dörrarna vid en kontrollstation. Arbetet börjad innan modellen blev officiell. Vi tackar för det fortsatta förtroendet!

Getinge:

Getinge behöver ett verktyg för att lyfta ett elskåp som vi skall göra. Bild på detta kommer framöver.

Gigant Arbetsplats:

Till Gigant arbetsplats har vi konstruerat ett verktyg för att lyfta Grytskorgen.


Färdigt verktyg som lyfter korgen, vars vikt är 75kg,på ett säkert sätt. Har ni fler frågor kring detta verktyg så kan ni kontakta Claes.Litborn på Gigant arbetsplats.

September:

Hedson:

Via partnern, Gigant arbetsplats, har Franzéns fått en order på 2st lyftverktyg till Hedson Technologies AB för att hantera detaljer till hjultvättar. Mer om detta under oktober.

Flextronics:

Under september skall Franzéns hålla en kurs i CE-märkning på Flextronics i Ronneby.

Faiveley:

Fler magnetlyftverktyg för att lyfta bromsdetaljer

Augusti:

Uppstarten efter semestern har varit otrolig! Mer information om dessa verktyg kommer under september månad

Juli:

Böhler Uddeholm:


Ovan visas verktyget till Uddeholm. Blev ett kraftfullt verktyg som skall uppfylla kundens behov.

Faiveley:

Order på fler magnetlyftverktyg


Juni:

Franzéns Teknik har fått en order att lyfta stålband på Böhler-Uddeholm i Munkfors. Verktyget består av 4st sugplattor som sitter i en smideskonstruktion. Lösningen har testats fram med hjälp av Staffan. Berg på Airtec. Leverans är beräknad innan semestern. Informationen kring detta verktyg kommer under juli månad.

Franzéns Teknik har en annons i nästa nummer av tidningen Verkstadstidningen

Maj:

TA Hydronics AB:

Via Gigant arbetsplats har vi fått en order på ett vakuumverktyg som skall lyfta kartonger.

En fortsättning på lyftverktyg med magnet till Faiveley

April:

Tetra pack:

Till Tetra Pack skall vi göra ett lyftverktyg till plåtar med monterade elkomponenter som skall ned i ett kopplingsskåp.

Mars:

Faiveley:

Till Faiveley i Landskrona skall vi göra ett antal magnetlyftverktyg som skall lyfta produktionsdetaljer. Har även fått ett par nya projekt att titta på.

Tetra Pac:

Till Tetra Pac är ett verktyg på väg in som skall lyfta plåtar in i elskåp.


Februari: 

Husqvarna:

Till Husqvarna Construction Products i Jönköping skall vi göra ett verktyg för att lyfta och tilta sågklingor.


 Ovan visas Lyft av klingor i upp-lyft läge


Januari:

Elbjörn:Till Elbjörn i Anderstorp har vi fått en order på ett vakuumverktyg för att lyfta plåtdetaljer vid skåpsmonteringen.Så här blev verktyget:

 Elbjörn:Färdigställt en monteringsstation för montering av elstolpe.


Vill du vara med under "Projekt som är på gång"?