Våra tjänster

Lyftmästeriet erbjuder hjälp inom mekanisk konstruktion som lyftverktyg,fixturer och andra verktyg. Möjlighet finns även till projektledning och layoutförslag vid produktivitetsförbättringar. Vi hjälper till även med tillverkningsunderlag och produktblad för de lite mindre företagen.

Arbetsgången för lyftverktyg är sådan att vi får en förfrågan om att hantera en detalj där vi i samspråk med kunden diskuterar fram möjligheterna som finns för att hantera detaljen.Efter detta börjar vi med att tänka ut en bra lösning och oftast tar vi fram en enkel prototyp för att verifiera lösningen. Kunden får då information om lösningen och är den ok så tar vi fram ett CAD-underlag med bilder, en förklarande skiss och en offert.

Ovan syns ett exempel på hur en förklaring utav lösningen kan se ut. Kunden har i detta fallet skickat plåtar till oss där elkomponenterna är inritade. Man har även ritat in zoner där vi kan greppa med hjälp av vakuum. Med hjälp av utskrivna detaljer i papper visar vi att verktyget klarar sin uppgift. Kunden tyckte att det var enkelt att förstå och vårt förslag blev ett bra verktyg som löser sin uppgift till 100%.

 

Ovan syns vårt CAD-förslag för att lyfta plåtar.

CAD-program som finns i huset är Inventor och Autocad. God kunskap finns i solid works och en viss kunskap i Catia V5.

Pneumatiken och vakuumartiklar köper vi av AIRTEC . Smidet till order-verktyg tillverkar Strömmarnas i Hovmantorp och Lasema AB. Lyftmästeriet samarbetar med ett antal olika aktörer som har säljare ute i landet. Kontakta oss gärna för mer information!